Onze juryleden voor 2022

Rieks van der Velde

De optredens worden voor de muzikaliteit beoordeeld door Rieks van der Velde. Rieks werd geboren op 6 december 1961 in het Groningse Lutjegast. In zijn jeugd maakte Rieks deel uit van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Spoedig daarna werd Rieks lid van Brassband de Wâldsang als euphoniumblazer. Rieks studeerde euphonium en directie aan de toenmalige Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden. In 1989 werd hij aangesteld als dirigent van Brassband de Wâldsang. Samen met de band behaalde hij tot nu toe tien Nederlandse kampioenstitels en enkele mooie resultaten op de Europese Brassband Kampioenschappen.

Ruurd Walinga

De beoordeling van het entertainment wordt gedaan door Ruurd Walinga. Hij is cabaretier en journalist bij het Friesch Dagblad, waar hij schrijft over de amateurmuziek HaFaBra, natuur en watersport.

Jappie Kuipers

Jappie Kuipers (Stroobos, 1957) begon zijn muzikale carriere als cornettist op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke fanfare. Daarna is hij als muzikant op cornet en bugel jarenlang actief geweest in o.a. brassband De Waldsang en koperensemble Fryslan Brass. In 1985 rondde hij zijn opleiding voor docent klein koper (trompet) en Hafabra-directie af aan de Muziekpedagogische Academie te Leeuwarden. Hij voert werkzaamheden uit als docent en coördinator muziekonderwijs bij o.a. Stichting Muziekonderwijs Grootegast en als methodiekdocent bij het Prins Claus Conservatorium te Groningen.