Onze juryleden voor 2023 zijn:

Jacob de Haan

Jacob de Haan jureert het onderdeel muzikaliteit. Eerder was Jacob de Haan jurylid bij Surventobrass in de jaren 2015 en 2019.

Jacob de Haan, geboren op 28 maart 1959 te Heerenveen, behoort tot de meest uitgevoerde levende klassieke componisten van deze tijd, met name op het gebied van de symfonische blaasmuziek en de koormuziek. In langdurige samenwerking met zijn uitgever De Haske (Heerenveen) en later Hal Leonard (Milwaukee) publiceert hij sinds de jaren 80 talloze composities en arrangementen voor diverse bezettingen.

Zijn composities, die vooral in opdracht zijn geschreven, genieten in alle windstreken van de wereld bekendheid. Heel bekend werden zijn werken gebaseerd op filmmuziekachtige combinaties van stijlen.

Ruurd Wallinga

Ruurd Walinga beoordeelt de bands op het onderdeel entertainment. Ruurd heeft eerder meegewerkt aan Surventobrass in 2019.

Ruurd Walinga is een christelijk cabaretier en was ruim 36 jaar journalist bij het Friesch Dagblad. In het najaar van 2011 kwam zijn eerste cd uit: Wie ben jij. Daarop staan liedjes uit zijn tien cabaretprogramma’s. In 1999 schreef hij z’n eerste cabaretprogramma, dat in première ging in het Stadstheater in Leeuwarden. Vervolgens kwam er elk jaar één bij.

Aanvankelijk trad hij vooral in kerken op. Inmiddels ook voor wat breder publiek. Zo is er een show over de natuur, de watersport. met een muziekkorps (Ben je betoeterd) en is er inmiddels een eerste Friestalig programma (Ut en Thús).

Sjoek Nutma

Sjoek Nutma is jurylid voor het onderdeel programa opbouw.

Sjoek Nutma brengt als producent en programmamaker talentvolle mensen bij elkaar voor TV, Theater en concerten. Het is belangrijk dat mensen een klik met elkaar hebben en een groot gevoel voor samenwerken hebben.

Sjoek studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam met als hoofdvakken trombone en koor- en orkestdirectie. Hij begon als freelance koordirigent, componist en arrangeur en werd daarna producer bij de NCRV in Hilversum en later bij Omrop Fryslân en de Evangelische Omroep (EO). Het leiden van diverse ensembles heeft Sjoek nooit laten varen. Dirigeren is zijn passie.