De voorbereiding is een feestje

 

De voorbereiding is een feestje

 

 MAAR LIEFST 17 ORKESTEN OP HET PODIUM

 

DE VOORBEREIDINGEN OP SURVENTOBRASS 2018 ZIJN IN VOLLE GANG.
DIT JAAR VERSCHIJNEN MAAR LIEFST NEGEN BRASSBANDS EN ACHT JEUGDORKESTEN OP HET PODIUM VAN SURVENTOBRASS. VOOR DE DEELNEMERS EN DE ORGANISATIE IS HET FEEST AL EEN BEETJE BEGONNEN. 

 

Surhuisterveen | De zeventien deelnemende orkesten zijn al bezig om zich voor te bereiden op Surventobrass 2018. Daar komt heel wat bij kijken. Wat wordt bijvoorbeeld het thema, welke stukken worden er gespeeld, hoe gaat het entertainment eruitzien? Allemaal vragen waar een antwoord op moet komen. De organisatie van Surventobrass wil dat proces ook graag volgen. Daarom zullen in de volgende nieuwsberichten onze deelnemers aan het woord zijn.

Maar ook de organisatie vindt het leuk om nu al bezig te zijn met de voorbereidingen. Zo zijn er nieuwe sponsoren gevonden waardoor het mogelijk is om dit jaar de optredens te ondersteunen met hightech apparatuur. Hierdoor hebben de deelnemers de mogelijkheid om hun optreden te voorzien van een heuse laser lichtshow.

Dit jaar wordt de tiende editie van Surventobrass gehouden. Dat gaat gevierd worden. Na afloop is er een after party met livemuziek van Johan Timersma.

Hiermee wordt Surventobrass 2018 een absoluut hoogtepunt. De organisatie kijkt nu al uit naar 15 en 16 juni 2018.

  

SURVENTOBRASS ORGANISEERT JEUGD FESTIVAL

De opname wagen van Omrop Fryslân staat voor de Flambou in Surhuisterveen om opnames te maken van het Surventobrass Festival.

 

Wie de jeugd heeft .....

 

SURVENTOBRASS ORGANISEERT JEUGD FESTIVAL 

 

SURVENTOBRASS ORGANISEERT OP DE VRIJDAG VOORAFGAAND AAN SURVENTOBRASS 2018 EEN SURVENTO JEUGD FESTIVAL. JEUGDBANDS UIT DE HAFABRA KUNNEN HIERAAN MEEDOEN. IEDERE JEUGDBAND MAG TWINTIG MINUTEN SCHITTEREN OP HET PODIUM. DE EERSTE JEUGDBANDS HEBBEN ZICH AL GEMELD.

 

SurhuisterveenIn verband met het tien jarig jubileum organiseert Surventobrass een festival voor jeugdbands in de HaFaBra. Veel jeugdbands hebben nog niet een officiële en volledige bezetting en kunnen daardoor vaak niet meedoen aan het ‘echte’ werk. Maar daar komt verandering, het kan nu wel bij Surventobrass.

Het wordt een festival met een gelijke programmering als Surventobrass. “We krijgen regelmatig de vraag van jeugdleden of zij ook mee mogen doen aan het Surventobrass Festival” vertelt Hiltsje Huisma van de organisatie. “Maar nu is het zover, het wordt een laagdrempelig festival. Ook al is de muzikaliteit iets minder maar kan de jeugdband geweldig entertainen, dan is dat ook goed.” gaat Hiltsje verder.

Iedere jeugdband geeft een optreden van twintig minuten. Dat wordt beoordeeld door twee juryleden.

De eerst jeugdbands die zich hebben aangemeld zijn:

De Oerband uit Ureterp

De Bazuin C uit Oenkerk

Het koperensemble uit Buitenpost

Jeugdorkest Solex uit Blija

Jeugdorkest Reboelje uit Donkerbroek

Jeugdbrassband Projunior Gerkesklooster-Stroobos

Leerlingorkest Eendracht uit Eerbeek

Eenhoornbrass uit Bitgummole en omstreken

  

VOL AVONDPROGRAMMA SURVENTOBRASS 2018

De opname wagen van Omrop Fryslân staat voor de Flambou in Surhuisterveen om opnames te maken van het Surventobrass Festival.

 

Tiende editie wordt gevierd

 

VOL AVONDPROGRAMMA SURVENTOBRASS 2018

HET GAAT GOED MET DE AANMELDINGEN VAN DEELNEMERS AAN HET SURVENTOBRASS FESTIVAL DIT JAAR. INMIDDELS HEBBEN ZEVEN BRASSBANDS ZICH AANGEMELD EN DAARMEE IS HET AVONDPROGRAMMA IN PRINCIPE VOL. DE DEELNEMENDE BANDS ZIJN VERDEELD OVER DE 4E DIVISIE TOT AAN DE 1E DIVISIE EN KOMEN UIT HET HELE LAND. HET BELOOFT EEN SCHITTEREND MUZIEKFEEST TE WORDEN.

SurhuisterveenHet gebeurde niet eerder dat het avondprogramma van Surventobrass al zo snel vol loopt. Met zeven deelnemende bands die elk een half uur schitteren op het podium is het avondprogramma zo goed als vol. Deelnemen kan nog, maar dan moet in overleg met de organisatie worden gezocht naar mogelijkheden. De brassbands die zich hebben aangemeld zijn:

Brassband Amersfoort

Brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen

Brassband De Nije Bazún uit Britsum

Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg

Brassband Schoonhoven B

Brassband SDG Rinsumageest

Brassband Wilhelmina Kollum

De deelnemers zullen worden ingedeeld in twee groepen waarbij de deelnemers uit de eerste en tweede divisie tegen elkaar uitkomen en deelnemers uit de derde en vierde divisie. Daarmee ontstaat een prachtig deelnemersveld en belooft het een prachtig muziekfeest te worden.

Doordat beoordeeld wordt op de onderdelen muzikaliteit, programma opbouw en performance is het zeker mogelijk dat een brassband uit een lagere divisie wint van een brassband uit een hogere divisie. “Dit hebben we in voorgaande jaren meerdere keren gezien” zegt Hiltsje Huisma van de organisatie, “en dat kan leiden tot verrassende uitslagen”.

In de komende periode zal de organisatie zich richten op het werven van sponsoren en zullen de faciliteiten in orde worden gebracht. Het is de tiende editie van het festival en dat wordt gevierd.

Surventobrass 2018 start over

Surventobrass 2018

10e editie Surventobrass
zaterdag 16 juni 2018
Flambou - Surhuisterveen

Wie zijn wij

Wij zijn Stichting Survento Evenementen Surhuisterveen en organiseren jaarlijks het Surventobrass festival.

Volg ons ook op:

    

Contact

Voor informatie over Surventobrass zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) surventobrass.nl
  06 50 73 42 67
 Boelenswei 1
9231 AE  Surhuisterveen