Het spijt ons aan te kondigen dat het jaarlijkse Surventobrass dit jaar niet door kan gaan. We hebben te weinig aanmeldingen ontvangen om er een heus competitief festival van te maken.

Wij begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is voor iedereen die hiernaar uitkeek. Echter, we zijn verheugd dat we een nieuwe datum kunnen noemen voor volgend jaar: 22 maart 2025!

We hopen je dan te verwelkomen op een spectaculaire editie van Surventobrass.

Programma Surventobrass 2023

Groep Band Dirigent Aanvang
Groep C Less is More Band 15:00 uur
EZG Damwoude Jochum Hoekstra 15:45 uur
Brassband Wirdum Arjen Steur 16:30 uur
SDG Rinsumageast Reimer Jan Rondaan 17:15 uur
Brassband Hombeek (BE) Stan Nieuwenhuis 18:00 uur
Pauze 18:45 – 19:30
Groep B Brassband Amersfoort Vincent Verhage 19:30 uur
Groep A Brassband Limburg Renato Meli 20:15 uur
Spijkerpakkenband Opsterland Ido Gerard Kempenaar 21:00 uur
Prijsuitreiking 22:00 uur

Surventobrass 2023 is via een livestream op Youtube te volgen.

Wil je graag Surventobrass live beleven maar je bent niet in de gelegenheid om te komen? Dan kun je dit prachtige evenement ook volgen via onze livestream. We beginnen om 15:00 uur.

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door onze collega’s van het Survento Fanfare Festival en HPEvents.

Surventobrass gaat naar 26 maart 2022

Alhoewel er met de vaccinaties licht aan het eind van de tunnel komt, is de realiteit dat we op dit moment nog geen evenementen kunnen organiseren. Surventobrass 2021, gepland op 27 maart a.s. kan hierdoor helaas niet doorgaan. We hebben besloten het festival een jaar uit te stellen. De nieuwe datum wordt 26 maart 2022.

We hopen natuurlijk dat het Corona virus al veel eerder terrein verliest en dat het gewone leven weer op gang komt. Dat muziekverenigingen weer wekelijks repeteren en gewerkt kan worden aan een programma, we hebben het allemaal zo nodig.

Tot die tijd kunnen we gelukkig nog genieten van eerdere edities van Surventobrass. Alle optredens – van 2009 tot en met 2019 – zijn te bekijken op YouTube, kijk hiervoor bij OPNAMES

Zodra er weer mogelijkheden zijn zullen we van ons laten horen. Voor nu wensen we je sterkte met (hopelijk) de laatste loodjes in deze bijzondere tijd.

De jury bestaande uit Jacob de Haan, Gerben Huizinga en Femke de Walle hebben hun punten gegeven, zie hieronder.

In de A groep wint Brassband Schoonhoven A. In de B groep wint Brassband Roosendaal en in de C groep wint brassband Excelsior uit Driesum-Wouterswoude. De solistenprijs gaat in de A groep naar bastrombonist Rommert Groenhof van Schoonhoven A, in de B groep wint John Koreman op euphonium van Brassband Roosendaal. In de C groep gaat het trombone kwartet van ’t Heideblomke uit Harkema met de solistenprijs naar huis.

Het was een fantastische avond waarin alle deelnemers schitterende showprogramma’s hebben opgevoerd. Wij bedanken alle deelnemers en feliciteren de winnaars.

Van de deelnemers aan het jeugdfestival heeft Projunior uit Gerkesklooster-Stroobos de eerste behaald. De solistenprijs bij de jeugd is voor SDG Rinsumageest.

Programma 2019

Op 15 juni a.s. is het weer zover, Surventobrass 2019. We starten om 17:00 uur met de jeugdorkesten. Om 19:00 uur gaan we verder met de brassbands en om 22:00 uur zal de laatste brassband het podium verlaten. Direct daarna volgt de prijsuitreiking. Tijdens het wisselen van de bands (ieder half uur) is de zaal open voor publiek. De toegang is gratis, u bent van harte welkom.