Surventobrass gaat naar 26 maart 2022

Alhoewel er met de vaccinaties licht aan het eind van de tunnel komt, is de realiteit dat we op dit moment nog geen evenementen kunnen organiseren. Surventobrass 2021, gepland op 27 maart a.s. kan hierdoor helaas niet doorgaan. We hebben besloten het festival een jaar uit te stellen. De nieuwe datum wordt 26 maart 2022.

We hopen natuurlijk dat het Corona virus al veel eerder terrein verliest en dat het gewone leven weer op gang komt. Dat muziekverenigingen weer wekelijks repeteren en gewerkt kan worden aan een programma, we hebben het allemaal zo nodig.

Tot die tijd kunnen we gelukkig nog genieten van eerdere edities van Surventobrass. Alle optredens – van 2009 tot en met 2019 – zijn te bekijken op YouTube, kijk hiervoor bij OPNAMES

Zodra er weer mogelijkheden zijn zullen we van ons laten horen. Voor nu wensen we je sterkte met (hopelijk) de laatste loodjes in deze bijzondere tijd.

De jury bestaande uit Jacob de Haan, Gerben Huizinga en Femke de Walle hebben hun punten gegeven, zie hieronder.

In de A groep wint Brassband Schoonhoven A. In de B groep wint Brassband Roosendaal en in de C groep wint brassband Excelsior uit Driesum-Wouterswoude. De solistenprijs gaat in de A groep naar bastrombonist Rommert Groenhof van Schoonhoven A, in de B groep wint John Koreman op euphonium van Brassband Roosendaal. In de C groep gaat het trombone kwartet van ’t Heideblomke uit Harkema met de solistenprijs naar huis.

Het was een fantastische avond waarin alle deelnemers schitterende showprogramma’s hebben opgevoerd. Wij bedanken alle deelnemers en feliciteren de winnaars.

Van de deelnemers aan het jeugdfestival heeft Projunior uit Gerkesklooster-Stroobos de eerste behaald. De solistenprijs bij de jeugd is voor SDG Rinsumageest.

Programma 2019

Op 15 juni a.s. is het weer zover, Surventobrass 2019. We starten om 17:00 uur met de jeugdorkesten. Om 19:00 uur gaan we verder met de brassbands en om 22:00 uur zal de laatste brassband het podium verlaten. Direct daarna volgt de prijsuitreiking. Tijdens het wisselen van de bands (ieder half uur) is de zaal open voor publiek. De toegang is gratis, u bent van harte welkom.

We hebben van ieder optreden genoten, geweldig wat hebben de deelnemers er een mooie avond van gemaakt. De jury bestaande uit Alex Schillings, Anne van der Sluis en Ruud Walinga hebben hun punten gegeven, zie hieronder.

In de A groep wint wederom Brassband Amersfoort. In de B groep wint ook wederom Looft Den Heer uit Bitgummole. De solistenprijs gaat in de A groep naar Wim van Loon van Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg, in de B groep wint Rianne Looyenga van Looft Den Heer uit Bitgummole.

Wie de jeugd heeft …..

 

SURVENTOBRASS ORGANISEERT JEUGD FESTIVAL

 

SURVENTOBRASS ORGANISEERT OP DE VRIJDAG VOORAFGAAND AAN SURVENTOBRASS 2018 EEN SURVENTO JEUGD FESTIVAL. JEUGDBANDS UIT DE HAFABRA KUNNEN HIERAAN MEEDOEN. IEDERE JEUGDBAND MAG TWINTIG MINUTEN SCHITTEREN OP HET PODIUM. DE EERSTE JEUGDBANDS HEBBEN ZICH AL GEMELD.

 

Surhuisterveen | In verband met het tien jarig jubileum organiseert Surventobrass een festival voor jeugdbands in de HaFaBra. Veel jeugdbands hebben nog niet een officiële en volledige bezetting en kunnen daardoor vaak niet meedoen aan het ‘echte’ werk. Maar daar komt verandering, het kan nu wel bij Surventobrass.

Het wordt een festival met een gelijke programmering als Surventobrass. “We krijgen regelmatig de vraag van jeugdleden of zij ook mee mogen doen aan het Surventobrass Festival” vertelt Hiltsje Huisma van de organisatie. “Maar nu is het zover, het wordt een laagdrempelig festival. Ook al is de muzikaliteit iets minder maar kan de jeugdband geweldig entertainen, dan is dat ook goed.” gaat Hiltsje verder.

Iedere jeugdband geeft een optreden van twintig minuten. Dat wordt beoordeeld door twee juryleden.

De eerst jeugdbands die zich hebben aangemeld zijn:

De Oerband uit Ureterp

De Bazuin C uit Oenkerk

Het koperensemble uit Buitenpost

Jeugdorkest Solex uit Blija

Jeugdorkest Reboelje uit Donkerbroek

Jeugdbrassband Projunior Gerkesklooster-Stroobos

Leerlingorkest Eendracht uit Eerbeek

Eenhoornbrass uit Bitgummole en omstreken

Tiende editie wordt gevierd

 

VOL AVONDPROGRAMMA SURVENTOBRASS 2018

HET GAAT GOED MET DE AANMELDINGEN VAN DEELNEMERS AAN HET SURVENTOBRASS FESTIVAL DIT JAAR. INMIDDELS HEBBEN ZEVEN BRASSBANDS ZICH AANGEMELD EN DAARMEE IS HET AVONDPROGRAMMA IN PRINCIPE VOL. DE DEELNEMENDE BANDS ZIJN VERDEELD OVER DE 4E DIVISIE TOT AAN DE 1E DIVISIE EN KOMEN UIT HET HELE LAND. HET BELOOFT EEN SCHITTEREND MUZIEKFEEST TE WORDEN.

Surhuisterveen | Het gebeurde niet eerder dat het avondprogramma van Surventobrass al zo snel vol loopt. Met zeven deelnemende bands die elk een half uur schitteren op het podium is het avondprogramma zo goed als vol. Deelnemen kan nog, maar dan moet in overleg met de organisatie worden gezocht naar mogelijkheden. De brassbands die zich hebben aangemeld zijn:

Brassband Amersfoort

Brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen

Brassband De Nije Bazún uit Britsum

Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg

Brassband Schoonhoven B

Brassband SDG Rinsumageest

Brassband Wilhelmina Kollum

De deelnemers zullen worden ingedeeld in twee groepen waarbij de deelnemers uit de eerste en tweede divisie tegen elkaar uitkomen en deelnemers uit de derde en vierde divisie. Daarmee ontstaat een prachtig deelnemersveld en belooft het een prachtig muziekfeest te worden.

Doordat beoordeeld wordt op de onderdelen muzikaliteit, programma opbouw en performance is het zeker mogelijk dat een brassband uit een lagere divisie wint van een brassband uit een hogere divisie. “Dit hebben we in voorgaande jaren meerdere keren gezien” zegt Hiltsje Huisma van de organisatie, “en dat kan leiden tot verrassende uitslagen”.

In de komende periode zal de organisatie zich richten op het werven van sponsoren en zullen de faciliteiten in orde worden gebracht. Het is de tiende editie van het festival en dat wordt gevierd.