Tiende editie wordt gevierd

 

VOL AVONDPROGRAMMA SURVENTOBRASS 2018

HET GAAT GOED MET DE AANMELDINGEN VAN DEELNEMERS AAN HET SURVENTOBRASS FESTIVAL DIT JAAR. INMIDDELS HEBBEN ZEVEN BRASSBANDS ZICH AANGEMELD EN DAARMEE IS HET AVONDPROGRAMMA IN PRINCIPE VOL. DE DEELNEMENDE BANDS ZIJN VERDEELD OVER DE 4E DIVISIE TOT AAN DE 1E DIVISIE EN KOMEN UIT HET HELE LAND. HET BELOOFT EEN SCHITTEREND MUZIEKFEEST TE WORDEN.

Surhuisterveen | Het gebeurde niet eerder dat het avondprogramma van Surventobrass al zo snel vol loopt. Met zeven deelnemende bands die elk een half uur schitteren op het podium is het avondprogramma zo goed als vol. Deelnemen kan nog, maar dan moet in overleg met de organisatie worden gezocht naar mogelijkheden. De brassbands die zich hebben aangemeld zijn:

Brassband Amersfoort

Brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen

Brassband De Nije Bazún uit Britsum

Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg

Brassband Schoonhoven B

Brassband SDG Rinsumageest

Brassband Wilhelmina Kollum

De deelnemers zullen worden ingedeeld in twee groepen waarbij de deelnemers uit de eerste en tweede divisie tegen elkaar uitkomen en deelnemers uit de derde en vierde divisie. Daarmee ontstaat een prachtig deelnemersveld en belooft het een prachtig muziekfeest te worden.

Doordat beoordeeld wordt op de onderdelen muzikaliteit, programma opbouw en performance is het zeker mogelijk dat een brassband uit een lagere divisie wint van een brassband uit een hogere divisie. “Dit hebben we in voorgaande jaren meerdere keren gezien” zegt Hiltsje Huisma van de organisatie, “en dat kan leiden tot verrassende uitslagen”.

In de komende periode zal de organisatie zich richten op het werven van sponsoren en zullen de faciliteiten in orde worden gebracht. Het is de tiende editie van het festival en dat wordt gevierd.